Winkelwagen U heeft 0 artikelen in uw mandje
Login | Uitloggen
Account gegevens

Tips

Tips over kleur

Voor een professioneel kleur- en stijladvies kun je ook bij Hatsjiekidee terecht. Zelf kun je ook al wel op de volgende punten letten.

Sommige kleuren kunnen je flatteren. Andere kleuren kunnen ertoe bijdragen dat je er vaal en vermoeid uitziet. Het is de moeite waard om daarop te letten als je hoofdbedekkingen aanschaft. Experimenteer met veel kleuren en kijk welke kleuren je het beste staan en van welke je er gezonder en frisser uit gaat zien. Kleur kan heel veel doen met je huidskleur en daar kun je op een positieve manier gebruik van maken. Je kunt in elk geval rekening houden met de volgende uitgangspunten:

Als je oorspronkelijke haarkleur donker was, heb je meer kans dat zwart je goed staat dan wanneer je oorspronkelijke haarkleur lichter was. Kijk daarom uit met hele donkere kleuren als je wat lichter haar had. Van de chemo wordt je huidskleur over het algemeen wat grauwer en die hele donkere kleuren zijn snel te hard. Er zijn vrouwen die zwart dragen tijdens het kuren en het staat hen perfect. Als zwart je namelijk altijd al goed stond, heb je grote kans dat dat zo blijft. Voor de meeste mensen geldt echter dat zwart te hard is. 

Let ook op met al te gele tinten. De meeste Nederlanders hebben een koele huidstint. Het dragen van geel haalt daarbij juist het grauwe naar voren. Zo ga je er onbedoeld en ongewenst toch wat valer en vermoeider uitzien. Ook hierbij geldt dat wanneer geel je altijd al heel goed stond, dat waarschijnlijk ook zo is tijdens de kuren. Hieronder een voorbeeld van hoe je het heel goed kunt doen en een voorbeeld wat het effect is als je kleuren neemt die je minder flatteren.

          

Hierboven rechts zijn niet alleen de kleur van de kleding en turban verkeerd gekozen, ook de stijl van deze hoofdbedekking is voor dit kleur- en stijltype niet de goede keuze. Dat wil dus zeggen dat het ook belangrijk is te kijken naar de vorm van je gezicht bij de aanschaf van hoofdbedekkingen.

 

Tips voor stijl.

Houd bij de keuze van je hoofdbedekking rekening met de vorm van je gezicht. Het mooiste is als de vorm van de hoed, pet, muts of sjaal die je kiest, past bij de vorm van je gezicht. Op het rechter plaatje hierboven is daar geen rekening mee gehouden. Dat geldt voor de vorm van de hoofdbedekking, maar overigens ook voor de vorm van de bril. Hieronder volgen enkele tips die je kunnen helpen bij het kiezen van een passende hoofdbedekking.

Heb je een, in verhouding, lang smal gezicht dan kan een goed gekozen model je gezicht juist iets breder laten lijken. Een klepje, een randje of een breedtelijn, die je creëert met de knopen die je aanbrengt, doorbreken de verticale lijn van je gezicht. Kies voor een wat lager en wat minder strak zittend model. Let er ook op dat de hoofdbedekking niet middenvoor eindigt in een puntje. Een goede manier om het gezicht wat minder smal te laten lijken is om de aandacht naar de zijkant van het gezicht te trekken. Dat kan bijvoorbeeld door daar een bloem, een speld of een knoop aan te brengen. Dan krijg je een asymmetrisch geheel en dat staat vrijwel altijd goed.

Heb je een wat hoekiger model gezicht, neem dan een model dat wat meer de hoogte in gaat. Ook asymmetrische modellen en accenten zullen je goed staan.

Heb je een ronde gezichtsvorm, pas dan op dat je gezicht nog veel ronder lijkt. Dat is wat er op die rechter foto hierboven goed te zien is. Neem eventueel een wat hoger model of plaats een asymmetrisch accent. 

Bij een ovaal gevormd gezicht kun je eigenlijk alles dragen. Dan staat heel veel je heel goed en heb je een beetje geluk.

Tot slot.

Een platte pet kan bij de meeste gezichtsvormen nogal “afgeplat” staan. Vaak helpt het al als je een dergelijk model een beetje schuin op zet. Wordt dan de achterzijde van je hoofd teveel ontbloot, dan kun je er eventueel wat sjaalkraagjes van Hatsjiekidee onder aanbrengen. 1, 2, of 3 kleine kraagjes doen al wonderen. Het leuke is daarbij dat je gelijk wat extra kleuraccenten tot je beschikking hebt.

En natuurlijk accessoires! 

Een strak om het hoofd vallende hoofdbedekking maakt een toch al klein hoofd zonder haar vaak nog kleiner. Door er een gebreide sliert, een sjaal of een andere lange smalle vorm omheen te draaien kun je daar met wat creativiteit en inventiviteit veel aan veranderen. Gebruik de sjaals die je al hebt en combineer ze met je hoofdbedekking. Gebruik broches en spelden en steek ze in je hoofdbedekking schuin rechts boven je rechteroog of schuin links boven je linkeroog. 

Combineer het geheel met je eigen sieraden. Een leuk stel oorbellen onder een puntsjaal met sjaalkraagjes maakt het geheel af! Een ketting met wat bijpassend gekleurde kralen geeft een fraai extra accent. Je hoeft niet heel veel van alles te hebben om er goed uit te zien. Combineer en varieer met smaak en met wat lef, dan bereik je al heel veel. Een beetje aandacht en liefde voor je veranderd uiterlijk doet wonderen. De oplossingen van Hatsjiekidee bieden je de mogelijkheid om veel variaties te maken.

Welke keuze je ook maakt: het is de juiste keuze als die bij je past

Volgende
0 items
Betalen

Aanbiedingen    |    Geavanceerd zoeken    |    Inloggen
Copyright © 2012 Powered by Innonet